CoreTalents geeft je inzicht in je meest fundamentele talenten om duurzame keuzes te maken. Lees meer >

 
"Als je de KernTalenten hebt om een appel te worden, word dan die lekkere, zoete, dikke, sappige, knapperige en blozende appel. Probeer niet wanhopig een peer te zijn."
Danielle Krekels
 
 
 

Zoek een KernTalentenanalist
in jouw buurt

 

Word 
KernTalentenanalist

 

Ontdek wat CoreTalents
voor jou kan doen

 
 
 
 
 
 
"Je kan je energie beter stoppen in het uitbouwen van je sterke dan in het compenseren van je zwakke punten."
Danielle Krekels
 
 
 
 

Nick, 18 jaar, student met twijfels.

Heeft nu de knoop doorgehakt.

 
 

Achtergrond

Nick is altijd een lezertje geweest. Hij zou het telefoonboek hebben gelezen als er niets anders voorhanden was. Maar hij was ook al vroeg met muziek bezig, hij speelt nu samen met vrienden in een band. En hij heeft een actieve interesse in actualiteit, hij kan over alles meepraten.

Een geboren jurist, zegt zijn vader, zelf partner in een advocatenkantoor. Nick twijfelt, rechten zijn wel heel saai…

 

Inzichten

Nick blijkt erg goed te scoren op creativiteit, out-of-the-box denken en ‘actieve sociabiliteit' en teamgeest. Hij komt tot het besef dat Rechten inderdaad te rigide is voor hem, hij heeft geen zin om zich strikt aan de letter te houden.

Hij heeft nu voor een opleiding marketing en communicatie gekozen, een richting waar hij heel enthousiast over is.

 
 

Jan, hoogbegaafde en moeilijke collega.

Vond de job die op zijn lijf is geschreven.

 
 

Achtergrond

Jan slaagde destijds cum laude in zijn studies handelsingenieur, een grote carrière leek voor hem open te liggen. Zijn eerste job, in de marketingafdeling van een multinational, begon veelbelovend. Zijn analytisch vermogen en snelle geest werden er op prijs gesteld, hij steeg pijlsnel op de salariscurve.

Maar met zijn collega’s ging het al snel mis, hij was hyperkritisch en arrogant, onmogelijk om mee samen te werken. Hij veranderde een aantal keren van job, maar het was altijd hetzelfde liedje. Hij kreeg het op de kortste keren met iedereen aan de stok. Zijn laatste baas wou zijn talenten beter kanaliseren en stuurde hem op KernTalentenanalyse.

 

Inzichten

Jan blijkt hoogbegaafd, met een iQ van 142. In KernTalentenanalyse scoorde hij heel hoog op strategisch inzicht en cerebrale problem solving. Maar empathie en sociabiliteit waren praktisch onbestaande.

Een coachingtraject bracht hem tot waardevolle inzichten. Jan kan zich nu volop uitleven in een denktank van een groot internationaal adviesbureau.

 
 

Fatima, gevangen in de verkeerde functie.

Loopbaanbegeleiding deed de puzzelstukjes in elkaar vallen.

 
 

Achtergrond

Fatima is een energieke en intelligente dame. Maar met de functie die ze nu heeft wil het niet vlotten. Ze is van nature een twijfelaar, en heeft last van faalangst. Omdat ze door de bomen het bos niet meer zag, en voelde dat ze afstevende op een burnout, zocht ze loopbaanbegeleiding bij ons.

‘Na de eerste sessie en het (meermaals) lezen van de KernTalentenanalyse had ik aanvankelijk niet het gevoel dat dit me veel vooruit zou helpen’ vertrouwde ze ons later toe. Er moest duidelijk nog meer in de diepte worden gewerkt.

 

Inzichten

De tweede en de derde sessie creëerden een ‘Aha’Erlebnis. ‘Die hielpen me echt om meer inzicht te krijgen in mijn functioneren en competenties, de puzzelstukjes leken in elkaar te vallen. Ik kreeg terug zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen’ vertelde  ze.

Fatima heeft het heft intussen in eigen handen genomen. Ze had een constructief feedbackgesprek met haar superieur, die nu ook inziet dat haar huidige functie niet ‘haar ding’ is, en geen voldoening schenkt. Ze heeft nu intern gesolliciteerd voor de functie van centrumdirecteur, een functie waar ze vroeger alleen maar durfde van dromen, maar die wel perfect past bij haar KernTalenten. Tot haar grote vreugde kreeg ze de job.

 
 

Roosmarijn, communicatiestrateeg, focust op nieuwe dingen.

Vond bevestiging dat ze de juiste talenten aanspreekt.

 
 

Achtergrond

Roosmarijn runt een organisatieadviesbureau. Ze biedt een gamma diensten aan, die te maken hebben met advies voor werkvloer en management. Ze is een enthousiaste coach. ‘Als je je talent gebruikt, heb je automatisch veel plezier in je werk’, zegt ze.

Met een e-boek wil ze de focus van haar activiteiten verruimen. Omdat ze niet zeker was of dit wel echt goed bij haar talenten past, en haar dus energie zou geven, besliste ze om zichzelf op een KernTalentenanalyse te trakteren.

 

Inzichten

‘De analyse heeft me laten zien wat mijn sterke talenten zijn. Dit is iets anders dan competenties, want die kun je aanleren, terwijl KernTalenten grotendeels aangeboren zijn,’ zegt Roosmarijn.

Roosmarijn scoort laag op ‘competitiviteit en actie’, ze heeft er geen behoefte aan om zich te meten met anderen. Maar ze heeft een sterke mix van KernTalenten die perfect passen bij haar professionele activiteiten. Hoge scores op ‘doorzetten en focus’, het zich kunnen verplaatsen in anderen, out-of-the-box creatief denken, tactisch denken en anderen aangenaam bezig houden.

Het gaf haar de bevestiging dat de onderwerpen in haar e-boek bij haar passen en haar nog eens energie geven ook.

 
 
 
 
 

Ik wil mijn KernTalenten ontdekken