CoreTalents geeft je inzicht in je meest fundamentele talenten om duurzame keuzes te maken. Lees meer >

 
"Jouw KernTalenten zijn de blauwdruk van je persoonlijkheid."
Daniellle Krekels
 
 
 

Zoek een KernTalentenanalist
in jouw buurt

 

Word 
KernTalentenanalist

 

Ontdek wat CoreTalents
voor jou kan doen

 
 
 
 
 
 
"Stop je energie in het uitbouwen van je sterke KernTalenten. Dat maakt je gelukkig en geeft zin aan je leven."
Danielle Krekels
 
 
 
 

Manager met missende dimensie.

Kreeg een confronterende spiegel gepresenteerd.

 
 

Achtergrond

Een man van 45 jaar, een getalenteerde crisismanager, bracht de ene interimopdracht na de andere tot een goed einde. Tevreden opdrachtgevers, dat wel, maar de man kwam nooit in aanmerking voor de post van directeur na zijn opdracht.

Aan zijn intelligentie lag het niet, die was boven de 130. Aan zijn kennis van het bedrijf ook niet. Aan zijn communicatieve en commerciële talenten evenmin.

 

Inzichten

De KernTalentenanalyse gaf inzicht in wat er schortte: de man scoorde maximaal op strategie, maar 0 op empathie. Concreet: alles wat te maken had met langetermijndoelen, geld, territoriumdrift, bedrijfspolitiek en macht kregen absolute voorrang op alles. Zeker op het individuele geluk van de medewerkers.

‘U gaat over lijken’, zei ik. ‘Ja, en dan?’ antwoordde hij. ‘Wat is het probleem?’

Het besef dat dit hem de das omdeed, was cruciale informatie voor hem. Een heleboel onverklaarbare problemen in de omgang met mensen vielen als puzzelstukjes op hun plaats.

 
 

Kathleen, HR manager.

Combineert complementaire competenties.

 
 

Achtergrond

Kathleen staat in voor aanwerving en loopbaanbegeleiding van ‘high potentials’ in het grote technische bedrijf waarvoor ze werkt. Het botst wel eens tussen medewerkers met vergelijkbaar potentieel en persoonlijkheid. Ze besloot om medewerkers met potentieel en kandidaten op een alternatieve manier te laten testen.

Ze kwam naar ons toe.

 

Inzichten

Topmedewerkers hoeven niet allemaal eenzelfde profiel te hebben. Het is veel gezonder om een mix te hebben van persoonlijkheden en KernTalenten die elkaar aanvullen. Het doorlichten van de KernTalenten van medewerkers met doorgroeipotentieel gaf interessante resultaten. Eén ervan is nu verantwoordelijk voor milieuproblematiek, een perfecte match. Een andere heeft ‘new business development’ onder zijn hoede, wat toelaat om zijn natuurlijk negociatietalent bot te vieren.

Nieuwe kandidaten worden nu zorgvuldig getest met de KernTalentenmethode om na te gaan of ze in het totale plaatje passen.

 
 

Bart, coach en recruiter.

Ontdekt dat talentenanalyse geen saaie materie hoeft te zijn.

 
 

Achtergrond

Als coach en recruiter heeft Bart naar eigen zeggen al met veel tools gewerkt om karakterstructuren, talenten en gedragscompetenties in kaart te brengen. Een collega sprak hem met veel bezieling over de KernTalentenanalyse, en dat zette hem ertoe aan om dat ook eens mee te maken.

Het invullen van de vragenlijst alleen al vond hij een inspirerende ervaring, het bracht de bezieling en ervaringen terug uit zijn kindertijd. Een schril contrast met sommige tools die je een reeks saaie vragen voorleggen die je op voorhand al afschrikken, vond hij.

 

Inzichten

Het resultaat klopt perfect, is herkenbaar en concreet, zegt Bart. ‘Ik weet nu nog beter wat ik eigenlijk al wist. Maar ik kan daar nu concrete termen op plakken. Het CoreTalents concept past ook volledig in mijn persoonlijke visie dat je je energie moet richten naar de dingen waar je van nature goed in bent.

Kortom, een speelse, inspirerende en pertinente manier om je vitale energie aan te boren en vrij te maken.’

 
 

Suzy, gedwongen op zoek naar een nieuwe baan.

Leerde zichzelf beter kennen.

 
 

Achtergrond

Het bedrijf waar Suzy werkt, kondigde een grootscheepse herstructurering aan. Samen met 9 van haar collega’s kwam ze in een pre-outplacement traject terecht.

In het kader daarvan werd een KernTalentenanalyse aangeboden.

 

Inzichten

Suzy had grote twijfels toen ze aan de analyse begon: kan je echt iets leren uit een traject dat begint met een vragenlijst over je kinderjaren? Maar ze veranderde snel van opinie. ‘Ongelooflijk resultaat, een waardevolle hulp om jezelf beter te leren kennen en om de juiste keuzes te maken’ schreef ze ons. Suzy volgde recent ook loopbaanbegeleiding.

Erg nuttig, hoewel de KernTalentenanalyse volgens haar veel krachtiger is om mee aan de slag te gaan dan de analyse die ze uit de loopbaanbegeleiding kreeg.

 
 
 
 

Opleidingen