CoreTalents geeft je inzicht in je meest fundamentele talenten om duurzame keuzes te maken. Lees meer >

 
"Jouw kerntalenten zijn de blauwdruk van je persoonlijkheid."
Danielle Krekels
 
 
 

Zoek een KernTalentenanalist
in jouw buurt

 

Word 
KernTalentenanalist

 

Ontdek wat CoreTalents
voor jou kan doen

 
 
 
 
 
 
"Je kan je energie beter stoppen in het uitbouwen van je sterke dan in het compenseren van je zwakke punten."
Danielle Krekels
 
 
 
 

Manager met missende dimensie.

Kreeg een confronterende spiegel gepresenteerd.

 
 

Achtergrond

Een man van 45 jaar, een getalenteerde crisismanager, bracht de ene interimopdracht na de andere tot een goed einde. Tevreden opdrachtgevers, dat wel, maar de man kwam nooit in aanmerking voor de post van directeur na zijn opdracht.

Aan zijn intelligentie lag het niet, die was boven de 130. Aan zijn kennis van het bedrijf ook niet. Aan zijn communicatieve en commerciële talenten evenmin.

 

Inzichten

De KernTalentenanalyse gaf inzicht in wat er schortte: de man scoorde maximaal op strategie, maar 0 op empathie. Concreet: alles wat te maken had met langetermijndoelen, geld, territoriumdrift, bedrijfspolitiek en macht kregen absolute voorrang op alles. Zeker op het individuele geluk van de medewerkers.

‘U gaat over lijken’, zei ik. ‘Ja, en dan?’ antwoordde hij. ‘Wat is het probleem?’

Het besef dat dit hem de das omdeed, was cruciale informatie voor hem. Een heleboel onverklaarbare problemen in de omgang met mensen vielen als puzzelstukjes op hun plaats.

 
 

Nick, 18 jaar, student met twijfels.

Heeft nu de knoop doorgehakt.

 
 

Achtergrond

Nick is altijd een lezertje geweest. Hij zou het telefoonboek hebben gelezen als er niets anders voorhanden was. Maar hij was ook al vroeg met muziek bezig, hij speelt nu samen met vrienden in een band. En hij heeft een actieve interesse in actualiteit, hij kan over alles meepraten.

Een geboren jurist, zegt zijn vader, zelf partner in een advocatenkantoor. Nick twijfelt, rechten zijn wel heel saai…

 

Inzichten

Nick blijkt erg goed te scoren op creativiteit, out-of-the-box denken en ‘actieve sociabiliteit' en teamgeest. Hij komt tot het besef dat Rechten inderdaad te rigide is voor hem, hij heeft geen zin om zich strikt aan de letter te houden.

Hij heeft nu voor een opleiding marketing en communicatie gekozen, een richting waar hij heel enthousiast over is.

 
 

Jan, hoogbegaafde en moeilijke collega.

Vond de job die op zijn lijf is geschreven.

 
 

Achtergrond

Jan slaagde destijds cum laude in zijn studies handelsingenieur, een grote carrière leek voor hem open te liggen. Zijn eerste job, in de marketingafdeling van een multinational, begon veelbelovend. Zijn analytisch vermogen en snelle geest werden er op prijs gesteld, hij steeg pijlsnel op de salariscurve.

Maar met zijn collega’s ging het al snel mis, hij was hyperkritisch en arrogant, onmogelijk om mee samen te werken. Hij veranderde een aantal keren van job, maar het was altijd hetzelfde liedje. Hij kreeg het op de kortste keren met iedereen aan de stok. Zijn laatste baas wou zijn talenten beter kanaliseren en stuurde hem op KernTalentenanalyse.

 

Inzichten

Jan blijkt hoogbegaafd, met een iQ van 142. In KernTalentenanalyse scoorde hij heel hoog op strategisch inzicht en cerebrale problem solving. Maar empathie en sociabiliteit waren praktisch onbestaande.

Een coachingtraject bracht hem tot waardevolle inzichten. Jan kan zich nu volop uitleven in een denktank van een groot internationaal adviesbureau.

 
 

Kathleen, HR manager.

Combineert complementaire competenties.

 
 

Achtergrond

Kathleen staat in voor aanwerving en loopbaanbegeleiding van ‘high potentials’ in het grote technische bedrijf waarvoor ze werkt. Het botst wel eens tussen medewerkers met vergelijkbaar potentieel en persoonlijkheid. Ze besloot om medewerkers met potentieel en kandidaten op een alternatieve manier te laten testen.

Ze kwam naar ons toe.

 

Inzichten

Topmedewerkers hoeven niet allemaal eenzelfde profiel te hebben. Het is veel gezonder om een mix te hebben van persoonlijkheden en KernTalenten die elkaar aanvullen. Het doorlichten van de KernTalenten van medewerkers met doorgroeipotentieel gaf interessante resultaten. Eén ervan is nu verantwoordelijk voor milieuproblematiek, een perfecte match. Een andere heeft ‘new business development’ onder zijn hoede, wat toelaat om zijn natuurlijk negociatietalent bot te vieren.

Nieuwe kandidaten worden nu zorgvuldig getest met de KernTalentenmethode om na te gaan of ze in het totale plaatje passen.

 
 

Fatima, gevangen in de verkeerde functie.

Loopbaanbegeleiding deed de puzzelstukjes in elkaar vallen.

 
 

Achtergrond

Fatima is een energieke en intelligente dame. Maar met de functie die ze nu heeft wil het niet vlotten. Ze is van nature een twijfelaar, en heeft last van faalangst. Omdat ze door de bomen het bos niet meer zag, en voelde dat ze afstevende op een burnout, zocht ze loopbaanbegeleiding bij ons.

‘Na de eerste sessie en het (meermaals) lezen van de KernTalentenanalyse had ik aanvankelijk niet het gevoel dat dit me veel vooruit zou helpen’ vertrouwde ze ons later toe. Er moest duidelijk nog meer in de diepte worden gewerkt.

 

Inzichten

De tweede en de derde sessie creëerden een ‘Aha’Erlebnis. ‘Die hielpen me echt om meer inzicht te krijgen in mijn functioneren en competenties, de puzzelstukjes leken in elkaar te vallen. Ik kreeg terug zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen’ vertelde  ze.

Fatima heeft het heft intussen in eigen handen genomen. Ze had een constructief feedbackgesprek met haar superieur, die nu ook inziet dat haar huidige functie niet ‘haar ding’ is, en geen voldoening schenkt. Ze heeft nu intern gesolliciteerd voor de functie van centrumdirecteur, een functie waar ze vroeger alleen maar durfde van dromen, maar die wel perfect past bij haar KernTalenten. Tot haar grote vreugde kreeg ze de job.

 
 

Bart, coach en recruiter.

Ontdekt dat talentenanalyse geen saaie materie hoeft te zijn.

 
 

Achtergrond

Als coach en recruiter heeft Bart naar eigen zeggen al met veel tools gewerkt om karakterstructuren, talenten en gedragscompetenties in kaart te brengen. Een collega  sprak hem met veel bezieling over de KernTalentenanalyse, en dat zette hem ertoe aan om dat ook eens mee te maken.

Het invullen van de vragenlijst alleen al vond hij een inspirerende ervaring, het bracht de bezieling en ervaringen terug uit zijn kindertijd. Een schril contrast met sommige tools die je een reeks saaie vragen voorleggen die je op voorhand al afschrikken, vond hij.

 

Inzichten

Het resultaat klopt perfect, is herkenbaar en concreet, zegt Bart. ‘Ik weet nu nog beter wat ik eigenlijk al wist. Maar ik kan daar nu concrete termen op plakken. Het CoreTalents concept past ook volledig in mijn persoonlijke visie dat je je energie moet richten naar de dingen waar je van nature goed in bent.

Kortom, een speelse, inspirerende en pertinente manier om je vitale energie aan te boren en vrij te maken.’

 
 

Roosmarijn, communicatiestrateeg, focust op nieuwe dingen.

Vond bevestiging dat ze de juiste talenten aanspreekt.

 
 

Achtergrond

Roosmarijn runt een organisatieadviesbureau. Ze biedt een gamma diensten aan, die te maken hebben met advies voor werkvloer en management. Ze is een enthousiaste coach. ‘Als je je talent gebruikt, heb je automatisch veel plezier in je werk’, zegt ze.

Met een e-boek wil ze de focus van haar activiteiten verruimen. Omdat ze niet zeker was of dit wel echt goed bij haar talenten past, en haar dus energie zou geven, besliste ze om zichzelf op een KernTalentenanalyse te trakteren.

 

Inzichten

‘De analyse heeft me laten zien wat mijn sterke talenten zijn. Dit is iets anders dan competenties, want die kun je aanleren, terwijl KernTalenten grotendeels aangeboren zijn,’ zegt Roosmarijn.

Roosmarijn scoort laag op ‘competitiviteit en actie’, ze heeft er geen behoefte aan om zich te meten met anderen. Maar ze heeft een sterke mix van KernTalenten die perfect passen bij haar professionele activiteiten. Hoge scores op ‘doorzetten en focus’, het zich kunnen verplaatsen in anderen, out-of-the-box creatief denken, tactisch denken en anderen aangenaam bezig houden.

Het gaf haar de bevestiging dat de onderwerpen in haar e-boek bij haar passen en haar nog eens energie geven ook.

 
 

Suzy, gedwongen op zoek naar een nieuwe baan.

Leerde zichzelf beter kennen.

 
 

Achtergrond

Het bedrijf waar Suzy werkt, kondigde een grootscheepse herstructurering aan. Samen met 9 van haar collega’s kwam ze in een pre-outplacement traject terecht.

In het kader daarvan werd een KernTalentenanalyse aangeboden.

 

Inzichten

Suzy had grote twijfels toen ze aan de analyse begon: kan je echt iets leren uit een traject dat begint met een vragenlijst over je kinderjaren? Maar ze veranderde snel van opinie. ‘Ongelooflijk resultaat, een waardevolle hulp om jezelf beter te leren kennen en om de juiste keuzes te maken’ schreef ze ons. Suzy volgde recent ook loopbaanbegeleiding.

Erg nuttig, hoewel de KernTalentenanalyse volgens haar veel krachtiger is om mee aan de slag te gaan dan de analyse die ze uit de loopbaanbegeleiding kreeg.